Algemeen

Druk vaccinatie vrouwen tijdens zwangerschap

Nu de druk op vrouwen om zich tijdens de zwangerschap te laten vaccineren stijgt, zo ook het web van leugens.

Vanaf 16 december 2019 krijgen vrouwen tijdens de zwangerschap een kinkhoestvaccinatie aangeboden.

Omdat er geen los vaccin tegen kinkhoest bestaat krijgen vrouwen tegelijkertijd alle ongewenste chemicaliën, verontreinigingen, adjuvanten en andere rotzooi van de difterie, tetanus, en – afhankelijk van het vaccin – polioprik binnen. Ze krijgen de dkt- of dktp-vaccinatie. Jaja, echt ‘zorg op maat’ voor jou en je kindje.Volgens het RIVM is dat volkomen veilig. “Het vaccin is veilig voor moeder en kind. Daar is onderzoek naar gedaan. In andere landen krijgen vrouwen deze vaccinatie al veel langer. Onder andere in Engeland, België, Spanje en de Verenigde Staten.”

In de Verenigde Staten wordt inderdaad de DTP al sinds 2011 gegeven. Tevens het jaar -waarin voor de allereerste keer !- het foetale dodental hoger was dan de babysterfte.

Er is een studie die laat zien dat het risico op een miskraam in de derde trimester met 16.7% stijgt na de vaccinatie met DTP. Een fors hogere kans op een miskraam, maar VEILIG volgens het RIVM.

Om dit cijfer een ‘gezicht’ te geven is hier het verhaal van Brodie die in de baarmoeder stierf na 32 weken zwangerschap.

Brody’s moeder:
“Ik deel mijn verhaal om bewustzijn te creëren. Ik was 32 weken zwanger en had contact met mijn verloskundige op een vrijdag. Mijn baby Brodie was gezond en had een sterke hartslag. Ik had een geweldige zwangerschap gehad zonder complicaties.

Tijdens mijn zwangerschap luisterde ik naar beide kanten van het vaccinatie-debat maar helaas had ik moeten vasthouden aan mijn intuïtie: ik koos voor DKTP-vaccinatie. Onmiddellijk had ik een overweldigende angst en wroeging voor wat ik deed …

Brodie stopte onmiddellijk met bewegen en gedurende het weekend stierf hij.

Het hele weekend had ik het gevoel dat hij niet meer bij me was. Ik wilde maar één ding: moeder worden. Ik werd soms overweldigd door alle berichten te lezen en vertrouwde mijn artsen. Ik deel mijn verhaal met diegenen die net als ik, een druk leven leiden en het medische systeem vertrouwen.” https://www.learntherisk.org/stories/brodie/

Dan zijn er nog de talloze studies van de Deense arts Peter Aaby die betrokken is geweest bij de vaccinatie-programma’s van miljoenen baby’s in ontwikkelingslanden. Hij meldt dat wel ruim drie keer zoveel baby’s overlijden nadat ze zijn gevaccineerd met DTP, vergeleken met de groep die niet worden gevaccineerd.

Ik herhaal het nog een keer: Volgens de RIVM is het vaccin veilig.

Of je nu kiest om je wel of niet te vaccineren met een DKTP of DKT combinatievaccin tijdens je zwangerschap, het zou altijd een weloverwogen beslissing moeten zijn op basis van eerlijke en volledige informatie. Maar daar denkt het RIVM blijkbaar anders over. Te triest.

Geschreven door Renate Lindeman

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail