Algemeen,  Ex-Vaxx verhalen

EX-VAXX VERHAAL #4 “NA DE BMR-VACCINATIE GING ZE ENORM ACHTERUIT”

Na de BMR vaccinatie met 14 maanden, stortte mijn oudste kind helemaal in. Haar ontwikkeling, lichamelijke en geestelijke gezondheid gingen enorm achteruit. Een van de meest ZICHTBARE en verontrustende verschijnselen die zij ontwikkelde was een chronische explosieve diarree. In haar luiers vond ik vaak zwarte pellets gemixt met nauwelijks verteerd eten. Haar billen waren knalrood verbrand. Door aanhoudend te schreeuwen en haar lichaam te torderen, liet ze merken dat ze hevige pijnen had. Haar huidskleur werd vaal, ze had donkere kringen onder haar ogen en haar haar was broos en futloos.

Nadat een bariumonderzoek aangaf dat er geen darm blokkade was, stonden artsen stonden voor een ‘medisch raadsel’.

Ondertussen ontwikkelde mijn dochter chronische oorontstekingen, blaasontstekingen, ernstige slaap verstoringen en absences. Op haar derde jaar kreeg ze het label autisme. Omdat ik een verband zag tussen haar lichamelijke problemen en haar ontwikkelings- en psychische problemen, vroeg ik om haar ontlasting te onderzoeken. De artsen negeerden mijn verzoek en wilden medicatie voorschrijven om de symptomen te onderdrukken.

Dat was voor mij het signaal om verder heil te zoeken in andere gebieden van gezondheidswetenschappen. Zelf had ik me al flink ingelezen in de rol van microbiota op gezondheid en functioneren. We hebben in ruim 12 jaar tijd veel succesvolle therapien gedaan, en daar zal ik in latere posten nog op ingaan. Echter de focus op het optimaliseren van een gezonde microbiota door voeding en ontgifting, is altijd een rode draad geweest in het herstel. Overigens heeft ons hele gezin hier veel baat bij gehad.

De gut microbiome (darmflora) wordt wel je tweede brein genoemd door wetenschappers.

Waar het in kaart brengen van de menselijke genoom (Human Genome Project) veel media aandacht en subsidie heeft gekregen, werd om het in kaart brengen van de gut microbiota/darmflora (Gut Microbiome Project) vooral lacherig gedaan. Wat kunnen die paar minderwaardige, eencellige microbes nu voor een effect hebben op de complexe genetica van de mens?

Heel veel: onze menselijke genetica is helemaal niet zo complex als velen eerst dachten. Met ongeveer 24,000 genen zit de mens net tussen een muis (25,000) en een watervlo (23,000) in. Het zijn juist die eencellige microbes, die onze eigen cellen in aantal overtreffen en grotendeels zorgen voor de complexe genexpressies van onze genen.

Het Gut Microbiome Project leverde nieuwe inzichten op die, op zijn minst ‘mind-blowing’ genoemd kunnen worden. Voorheen werden studies naar het verloop van menselijke ziektes uitgevoerd in steriele petrischaaltjes. In een mensenlichaam is niets steriel. Het zijn juist de microbes die bepalen hoe processen binnen ons lichaam verlopen. Dat inzicht verandert alles.

Onze microbiota krijgen we in eerste instantie mee van onze moeder, tijdens de geboorte en in borstvoeding. Later worden ook andere zaken bepalend zoals,of wij op een boerderij of in een stad wonen, voeding, of we een hond thuis hebben etc.

Van anti-biotica is al lang bekend dat deze onze darmflora om zeep helpt en de overheersing van pathogenen (ziekmakende microbes) in de hand werkt. Maar ook andere chemische medicatie (en vaccinaties) zijn van grote invloed op onze microbiota. Vandaar dat men uit alle macht probeert om kinderen zo jong mogelijk te ‘verzieken’ door vaccinaties en chemische medicijnen vaak al tijdens de zwangerschap of vlak na de geboorte voor te schrijven of te verplichten.

De darmflora speelt een cruciale rol bij de gezondheid en ziekte van de mens. Mensen hebben altijd een grote diversiteit aan microbiota gehad en dat is gunstig. Recente onderzoeken laten echter zien dat de diversiteit sterk is afgenomen. Onderzoek bij mensen met autisme en Alzheimer’s levert steevast, zonder uitzondering, hetzelfde resultaat op: zij kampen met een enorm gebrek aan diversiteit. Dit gebrek aan diversiteit wordt overigens aan steeds meer aandoeningen gelinkt.

De laatste jaren zijn er, met succes, poeptransplantaties gedaan bij oa. mensen met autisme. Het gevaar bestaat echter dat je naast heilzame microbes ook bv. virussen, retrovirussen of andere pathogenen kunt introduceren. Voor mensen wiens immuunsysteem toch al ernstig belast is, is dat een probleem.

Omdat pathogenen en parasieten zich vaak hechten aan metalen en andere vervuilingen zal, als dit niet wordt aangepakt door middel van bv. detoxen/ontgiften, na enige tijd de microbiotische diversiteit weer verminderen.

De vicieuze cirkel moet doorbroken worden door enerzijds een diverse microbiota te introduceren in je lichaam en anderzijds de juiste, schone omgeving in je lijf te creeeren dat ze zich voor langere tijd vestigen.

Microbiota introduceren kun je doen door bv. probiotica te slikken. Dit heeft echter als nadeel dat de diversiteit niet erg groot is. Beter is het om, als je systeem sterk genoeg is, gefermenteerd eten en drinken zoals kefir, sauerkraut en andere gefermenteerde groentes, kombucha, rejuvelac etc. te consumeren. Dit kun je zelf maken thuis. Ook micro organismes die in gezonde aarde voorkomen zijn heilzaam; dus pak tuinieren op en eet rauwe groentes.

Anderzijds moeten de juiste schone, zuurstofrijke omgeving gecreerd worden in je lijf door te detoxen/ontgiften.

Uiteraard is het niet zo eenvoudig en klinklaar als het hier staat. Ook wordt steeds meer bekend dat vaccins besmet zijn met ‘vreemd’ menselijk en dierlijk dna en retrovirussen wat weer andere uitdagingen vormt. Maar dat onze microbiota een enorme rol speelt in onze gezondheid en bewustzijn, en dat we hier zelf de controle over hebben, dat staat buiten kijf.

Ik heb enkele ‘erkende’ links naar artikelen hieronder geplaatsts maar er zijn er honderden online te vinden die de interactie tussen darmflora en ziekte bevestigen.

https://www.viome.com/blog/meet-your-second-brain-gut-microbiome-and-your-digestion
https://www.webmd.com/brain/autism/news/20190501/microbiome-may-be-key-to-autism-symptoms
https://www.sciencedaily.com/releases/2019/04/190409093725.htm
https://www.medicalnewstoday.com/articles/326766.php#1
https://www.smithsonianmag.com/science-nature/how-gut-microbiome-could-provide-new-tool-treat-autism-180972416/

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail