Algemeen

Maak je eigen liposomale vitamine C

Vitamine C is een krachtige, in water oplosbare antioxidant die tegen schade door vrije radicalen beschermt. Het is van vitaal belang voor de immuunfunctie en is een essentiële cofactor in veel enzymatische reacties in het lichaam.

Mensen kunnen zelf geen vitamine C aanmaken. Dieren kunnen dit wel. Mensen halen vitamine C uit hun voeding. Een groot gebrek aan vitamine C veroorzaakte vroeger scheurbuik. Dat komt nauwelijks nog voor, maar toch hebben veel mensen een tekort aan vitamine C.
Suiker, stress factoren, virussen, gifstoffen etc. zorgen ervoor dat veel mensen wel wat extra vitamine C kunnen gebruiken.

Wetenschappers en artsen beschrijven al decennia lang de veelvuldige eigenschappen van deze vitamine. Hoge doses vitamine C zijn succesvol ingezet om een grote varieteit van (dodelijke) aandoeningen te genezen van kanker tot virale ziekten tot hart en vaatziekten tot septische shock.

De farmaceutische industrie zet deze mensen vervolgens neer als kwakzalvers. Want er valt niets te verdienen aan deze nederige, niet te patenteren, vitamine.
Wel probeert farma het gebruik ervan zoveel mogelijk te dwarsbomen en te verbieden.

Het nadeel van de water oplosbare vitamine C is dat, bij grotere dosis je misselijk kunt worden en diarree krijgt. Mijn vader die op een ambulance reed, zei dat vroeger daarom vaak vitamine C met infuus werd gegeven aan patienten die er erg aan toe waren, en waarvan met niet direct wist wat het probleem was. Zo werd het probleem van diarree omzeilt.
Maar deze praktijk wordt helaas steeds minder toegepast door invloed van farma die liever chemische medicijnen wil slijten en niet wil dat het publiek over de vele positieve eigenschappen van vitamine C leert.

Een andere manier om hoge doses vitamine C te nemen zonder diarree te krijgen, is om liposomale vitamine C te gebruiken. Liposomen worden gevormd wanneer fosfolipiden zoals lecithine aanwezig zijn in water en bilagen vormen, elk gescheiden door watermoleculen, door toevoeging van energie. Omdat het is gemaakt van hetzelfde materiaal waar celmembranen – of de huid van cellen – van zijn gemaakt, worden ze beter opgenomen als ze zich eerst aan deze membranen binden, waardoor de toevoer van vitamine C wordt vergemakkelijkt.

Het wordt dus beter door ons lichaam opgenomen en kan in veel hogere dosis worden ingenomen. Het echte goede nieuws is dat je liposomale vitamine C gewoon zelf kunt maken in je keuken.

Om te laten zien dat een kind de was kan doen, laat mijn 10-jarige zoon zien hoe dit in zijn werk gaat.

Hieronder volgen een aantal links naar artikelen en filmpjes over vitamine C.

Geschreven door Renate

https://www.youtube.com/watch?v=W5Bgdqsorg0 https://www.youtube.com/watch?v=pZBmqaVeSuk
https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=6FWl0_QxG_I
https://www.needs.com/product/NDNL-1511-02/a_Vitamin_C
https://www.patrickholford.com/advice/truth-about-vitamin-c-cancer

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail